Шестото издание на Ретро парада започна във Видин

Шестото издание на Ретро парада започна във Видин Снимка: Община Видин

Традиционното събитие днес събра многобройни участници, както и любители на ретро автомобилите

Десетки коли и мотоциклети се подредиха на паркинга на Общината, където бе сборният пункт. За събитието дойдоха представители на ретро клубове от няколко града в България, от Сърбия и Румъния

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков



През целия ден хората имат възможност да се наслаждават на гледката от красиво подредени различни модели коли. Посетителите могат да разгледат базара с тематични подаръци, да опитат местно вино, да си купят аксесоари и масла за автомобили. Има различни работилници за най-малките, а специален гост е танцова школа "Swing".

Атракция за всички бе камилата Султан от цирк „Колозеум“, който гостува във Видин. Директорът на цирка Мони Колев е почитател на ретро возилата и също участва в парада с автомобила си DeSoto 1928, който вече четвърто поколение е собственост на неговото семейство.

За зрителите на Ретро парада бе интересно да наблюдават и заснемането на кадри по време на събитието от екипа на телевизионния сериал „С река на сърцето“, който в момента се снима в   града.

От 2020 година съорганизатор на Ретро парада е платформата за събития Sтетика.

И този път е предвидено да бъдат раздадени много купи и отличия, както и атрактивни награди в рамките на организираната традиционна томбола. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: